Master in Contemporary Pastry

Program Presentation

Over the last few years, the world of pastry has undergone a real revolution. Thanks to a more creative vision and synergies with savory cuisine, pastry has evolved to infinity. Faced with this reality, the sector requires professionals who master the technique and seek innovation. The Master in Contemporary Pastry is the answer to those needs.


September 2022
6.950 €
Spanish
On-site
67 ECTS
12 places available
Castellón, Spain. Europe
Insternship - 2 months

Addressed to

This program is aimed at professionals and pastry lovers who want to boost their career, as well as chefs interested in expanding their training and knowledge of the sweet cuisine.

The ideal profile of the master’s student is that of a graduate in the field of gastronomy or pastry. Although the admissions committee may accept candidates without a university degree who prove adequate experience.

  • Professional experience in restaurants, pastry workshops, etc.
  • Middle or higher degrees, technical studies or diplomas in gastronomy and / or pastry.
  • Non-regulated studies in gastronomy and / or confectionery carried out in other reference centers.

What do they say about our gastronomy faculty?

1

A unique experience. I had the best pastry teachers.

Ana Boquin. Estudiante Máster Pastelería Contemporánea.

1

I have learned very useful techniques in the day-to-day running of a restaurant. It has paved the way for me at work and in the field of competitions.

Adrián Morcillo. Estudiante Máster Pastelería de Vanguardia.

1

Studying at Gasma has been amazing. Amazing in all aspects.

Daniela Cárdenas. Alumni Gasma

What do they say about our gastronomy faculty?

1

A unique experience. I had the best pastry teachers.

Ana Boquin. Estudiante Máster Pastelería Contemporánea.

1

I have learned very useful techniques in the day-to-day running of a restaurant. It has paved the way for me at work and in the field of competitions.

Adrián Morcillo. Estudiante Máster Pastelería de Vanguardia.

1

Studying at Gasma has been amazing. Amazing in all aspects.

Daniela Cárdenas. Alumni Gasma

Master's Objectives

With this master you will delve into the principles of formulation to achieve unique elaborations. You will review the classic techniques, starting point towards the most innovative proposals and you will go through the main trends in the sector with special emphasis on a more sustainable and healthy vision of pastry.
  • Learn all the secrets and properties of the products.
  • Discover the latest techniques and trends without forgetting tradition.
  • Delve into creative tools.
  • Enhance your capacity for innovation
  • Form your own gastronomic community thanks to networking.

Content

The product in pastry

Conoce las cualidades organolépticas y las propiedades físico-químicas de las diferentes materias primas y productos; así optimizarás el resultado cuando las apliques en las propuestas de postrería y mundo dulce.

  • Producto
  • Tecnología de los alimentos

 

producto máster pastelería contemporánea

Techniques in sweet cuisine

Pon en práctica las técnicas más novedosas y actuales. Emprende un viaje desde la tradición hasta la vanguardia para impulsar la excelencia de tus creaciones dulces.

Técnicas clásicas

Técnicas de postres

Masas

Chocolate

 

contenido técnicas máster pastelería contemporánea

Creativity and trends

Asimila la importancia de la formulación y sus conceptos principales aplicados a la innovación. Descubre las tendencias en cocina dulce y postrería que convertirán tu propuesta en una oferta atractiva y actual.

Creación del postre

Alta pastelería de obrador

Pre-postres

Alta repostería

contenido tendencia creatividad máster pastelería contemporánea

Master's final project

El trabajo de fin de máster te permitirá poner en práctica todos los conocimientos adquiridos, mediante la presentación de una propuesta gastronómica personal, adaptada a las tendencias actuales del mercado. Este proyecto es un ejercicio de integración de todos los contenidos recibidos.

contenido trabajo fin máster pastelería contemporánea

Internships

En el ámbito gastronómico el aspecto práctico es de vital importancia. En tus prácticas, aplicarás todos los conocimientos en una situación real de trabajo, que te capacitará para insertarte en el mercado laboral.

Desarrollarás tus competencias y experimentarás la praxis profesional, sin olvidar que entrarás en contacto con empresas relacionadas con tu formación, mejorando así la inserción en el mercado de trabajo y favoreciendo la empleabilidad.

contenido prácticas máster pastelería de vanguardia

Slide
+100

Internship Agreements

+300

Trained Students

26.500

m2 Facilities

+200

Professionals in our Culinary Team

Slide
+100

Convenios de prácticas

Slide
+300

Alumnos formados

Slide
26.500

m2 Instalaciones

Slide
+200

Profesionales Culinary Team

Admission and fees

The training programs have several starting calls per academic year. The admission process to the first call closes when the enrollment places are exhausted, at which point the admission process for the next call begins.

What does the fee include?

  • Gestión de prácticas curriculares (obligatorias) y extracurriculares (voluntarias).
  • Acceso a taquilla personal.
  • Acceso a biblioteca Gasma.
  • Asistencia a master classes, conferencias y seminarios extracurriculares programados para nuestros alumnos.
  • Todos los productos de alimentación utilizados en clase están incluidos en las tasas.
  • 1 Chaquetilla, Pantalón, 1 gorro de cocina, 1 delantal.

Calls

In the following drop-down you can check the prices of the present open call and the next available calls.

Septiembre 2022

Registration fee

150 € Reembolsable en caso de no ser admitido

Place reservation

4.070 € A las 48 horas de confirmar la admisión

First payment

2.730 € A los 30 días del inicio del máster

TOTAL

6.950 €

International Fee

600 € *Solo estudiantes internacionales (opcional)

El plazo de presentación de solicitudes permanecerá abierto hasta completar el aforo de la formación (plazas limitadas)

Septiembre 2023

Registration fee

150 € Reembolsable en caso de no ser admitido

Place reservation

4.070 € A las 48 horas de confirmar la admisión

First payment

2.730 € A los 30 días del inicio del máster

TOTAL

6.950 €

International Fee

600 € *Solo estudiantes internacionales (opcional)

El plazo de presentación de solicitudes permanecerá abierto hasta completar el aforo de la formación (plazas limitadas)

Admission process

To apply for admission, please follow the process indicated in the following graphic.
Slide

1. ADMISSION APPLICATION

Signing up is easy: you must fill out the admission form. Then we will contact you by email so that you can complete the last step: pay your registration fee. Don't worry: if you are not admitted, we will refund the fee.

2. INTERVIEW

Within 24 hours of receiving your application, we will convene you for a personal interview * with a member of Gasma's teaching or admissions team.

The purpose of the interview is to get to know the candidates, and assess their knowledge in the sector and their aptitudes for the program.

In this interview, we will indicate all the documents that you must provide to complete your application.

3. EVALUATION

After the personal interview, the Admissions Committee will assess your application.
Once your application has been evaluated, we will inform you of the result.

4. RESERVATION

If you have been accepted… Congratulations! The admission process is over.

To ensure your place it is necessary that you formalize the payment of the reservation.

Once the registration fee has been paid, remember that you must send the following information at profesionales@gasma.es
ID / Passport, Curriculum, Letter of motivation and required academic documentation.

Slide

1. ADMISSION APPLICATION

Signing up is easy: you must fill out the admission form. Then we will contact you by email so that you can complete the last step: pay your registration fee. Don't worry: if you are not admitted, we will refund the fee.

Slide

2. INTERVIEW

Within 24 hours of receiving your application, we will convene you for a personal interview * with a member of Gasma's teaching or admissions team.

The purpose of the interview is to get to know the candidates, and assess their knowledge in the sector and their aptitudes for the program.

In this interview, we will indicate all the documents that you must provide to complete your application.

Slide

3. EVALUATION

After the personal interview, the Admissions Committee will assess your application.
Once your application has been evaluated, we will inform you of the result.

Slide

4. RESERVATION

If you have been accepted… Congratulations! The admission process is over.

To ensure your place it is necessary that you formalize the payment of the reservation.

Once the registration fee has been paid, remember that you must send the following information at profesionales@gasma.es
ID / Passport, Curriculum, Letter of motivation and required academic documentation.

* In case of not being able to attend in person, the interview can also be done via Skype.

Career opportunities

The world of gastronomy has a marked interdisciplinary character. There is a great variety of activities related to the gastronomic and culinary sector developing different professional profiles. Among others:
  • Pastry chef

  • Pastry Chef de Partie in hospitality and catering

  • Gastronomic advisor

  • Director of gastronomic events and activities

  • Teacher in gastronomic field

Frequently asked questions
In which language are the training sessions?
Nuestro alumnado internacional no para de crecer. Contamos con estudiantes de más de 75 nacionalidades. Los estudiantes europeos no necesitan visado para venir a estudiar a España. En cambio, los estudiantes no europeos deben obtener el visado correspondiente que incluya la autorización de estancia en el país.
Los estudiantes de determinados países están exentos de obtener visado siempre que la estancia en España no supere los tres meses.
El visado se solicitará y expedirá en las Oficinas Consulares españolas en el extranjero. Una vez en España, Gasma ofrece a los estudiantes no comunitarios el servicio opcional International Fee: con él, pueden solicitar la tarjeta de estudiante extranjero a través de la Oficina de Extranjería o de la comisaría de policía correspondiente en el plazo de un mes desde su llegada.
I am an international student. What do I have to do?
Para hacerte más fácil y cómoda la estancia durante tus estudios Gasma mantiene convenios con distintas organizaciones para que nuestros estudiantes dispongan de posibilidades de alojamiento cercano. Con antelación a tu llegada podrás elegir y reservar tu alojamiento en un apartamento, residencia de estudiantes, etc. Contacta con nuestro departamento de admisiones para aclarar cualquier duda respecto a este tema.
Does GASMA also offer accommodation?
Todos nuestros másters y diplomas cuentan con un cuadro docente compuesto por profesionales con amplia experiencia y capacidad pedagógica.
La estructura organizativa de nuestros programas se compone de un coordinador académico al que se suman otros profesores expertos de las distintas áreas formativas de cada título para completar el panel docente.
Dependiendo del título, cada módulo de contenido cuenta con la participación de expertos conocedores del mismo: desde chefs, expertos en tecnología de los alimentos, nutricionistas, productores, expertos en negocios culinarios, gerentes, emprendedores, Pastry chefs, sumillers y expertos en sala…Todos ellos forman parte de nuestro Culinary Team y compartirán su visión sobre la gastronomía.
Who will be the teachers?
Sí. El máster en Pastelería Contemporánea incluye dos meses de prácticas que se realizan al final de las clases. Aquí empieza lo mejor de tu formación. Te ofrecemos la posibilidad de escoger tus prácticas entre los cientos de convenios que Gasma dispone con restaurantes, obradores y negocios gastronómicos repartidos por toda la geografía española e internacional. Podrás hacer tus prácticas en capitales como Barcelona, Madrid, Santiago de Compostela, Lombardía (Italia), Londres, en países como Austria, Dinamarca, USA, Canadá, etc. Debes saber que muchos estudiantes consiguen trabajo a raíz de las prácticas que realizan. Es una ocasión única para crear tu propia red de contactos en el mundo dulce.
Does this master's degree have internships?
¿Necesitas ayuda con las gestiones previas a tu llegada a España como estudiante internacional? No te preocupes, nuestra Oficina de Admisiones Internacionales ha configurado este paquete de servicios exclusivos que te allanarán el camino. ¡Ya verás lo fácil que te resulta establecerte en tu nuevo hogar!

Este servicio, totalmente opcional para los estudiantes internacionales, incluye ayuda en la búsqueda de alojamiento, asistencia en la gestión de la documentación de residencia, recogida y primera noche de alojamiento gratuita a tu llegada a España, información turística, de ocio y cultura para que aproveches al máximo tu estancia, una tarjeta de transporte para tus primeros desplazamientos por la ciudad y la tramitación de una tarjeta SIM prepago que te permitirá hablar y navegar por internet desde el primer momento.
What is the international fee?

Can't find the answer to your questions?
Don't worry, contact us and we will help you!